Het gebeurt steeds vaker. Kinderen worden steeds lakser, lui en arrogant. Ze leven mee met deze tijden van innovatie en simpelheid.

 

Wat Maarten-Jan Flink -Ekeutel was overkomen zou je hart breken:

Mijn broertje en ik speelde vroeger vaak samen buiten. Het waren echt leuke tijden en waren zo vrij we maar ook konden zijn. We hadden genoeg fantasie om ons de hele dag te kunnen vermaken. Maar er zijn nu andere tijden aangebroken. Ik herken mijn broertje niet meer. Hij speelt de hele dag maar Fortnite en loopt alleen maar te tieren en te schelden. Als hij op zijn telefoon kijkt omdat hij dood is gegaan in het spel begint bij meteen weer mensen te #bodyshamen, willekeurige personen te beledigen en kijkt niet eens meer naar mij om.

Maar toen begon het euvel:

Hij is nu in het stadium dat hij soms gewoon een hele harde boer laat zonder enig mededogen. Dit was niet eens het ergste. Hij zei niet eens pardon tegen me. Ik kon hem niet aankijken, ik kon het gewoon niet. Toen ik het toch deed, zag ik dat hij alweer weg gedoken zat in zijn telefoon. Ik heb na deze dag al nachten lang niet geslapen. Ik ben er kapot van. Kinderen weten geen manieren meer. Ik ben voor een beter kinderpardon, aldus Maarten-Jan Flink -Ekeutel.