Uit een grootschalig onderzoek van het Centraal Bureau sta te slikken blijkt dat Nederlanders gemiddeld 194.936 homeopathische producten per dag slikt. We stikken er haast in.

Placebo

Mensen slikken zo nu en dan pillen die aangekondigd worden met bijzondere effecten. Het etiket belooft dat je bijvoorbeeld een flinke slinger krijgt van hier tot Tokyo. Maar te vergeefs. Veel mensen zijn zelfs in staat om hun hele uitkering hier aan uit te geven.

Wat Adolf van krinsjekop meegemaakt heeft geloof je nooit:

Ik liep in de stad toen mijn oog plots viel op een winkel dat redelijk florissant oogte. Het bleek zo’n toko te zijn waar men allerlei middeltjes verkoopt die claimen bijzondere effecten te hebben, denk aan rotte knoflookteennagel verwijdering in een hand omdraai. Nu bleek ik dus redelijk last te hebben van een robuuste toom en dat schuurde nog wel is aan mijn hand tijdens het herladen van mijn kanon.

Ik vroeg aan een medewerkster of ze een middel wist en legte mijn probleem voor. Ze wist me meteen een middel aan te wijzen. Fipronil stond er op de verpakking. Thuis smeerde ik mijn kerfstok in maar toen gebeurde het euvel. Mijn eikel groeide tot het formaat van een watermeloen, en knapte daarna in mijn gezicht.

Ik ging dus terug naar de winkel maar had geen bonnetje. De medewerkster zei  “ik kan je wel wat korting geven” en ik ging akkoord. Op mijn volgende aankoop kreeg ik 1 procent korting. Hiermee heb ik mooi een mooie anaalkraal gekocht en per direct in mijn Arie Bruinsma geperforeerd.

Heb je ook zo iets meegemaakt?

Nou en stik er in wat boeit mij dat nou. Gewoon niet zo naïef zijn en vertrouwen op de wetenschap nou en.